• Plein air

  7 december 2016

  Een dagje ziek thuis zorgt er voor dat ik weer eens aan mijn site toekom. Ik heb net een aantal foto's geplaatst van recent werk. De laatste tijd werk toch wat vaker plein air. Lekker om te doen, al is het een heel gesjouw al die spullen. Kwasten neem ik niet meer mee. Ik werk buiten hoofdzakelijk met paletmes. Dat scheelt heel wat gedoe. Ook wordt mijn werk losser daardoor. Je kan minder zitten pielen, ook wel lekker. Afgelopen zondag weer eens vroeg weg geweest. Voor zonsopgang de sfeer proberen te vangen. Ik had me niet gerealiseerd dat je dan nog niet zo veel ziet. Met het behulp van het lampje van mijn telefoon heb ik mijn palet opgezet. Toen verf mengen en gaan schilderen. Als je dan niet goed ziet wat je kleuren zijn is het wel een verrassing als het licht word. Ook de temperatuur hielp niet mee. Het vroor nog een paar graden. Voor de olieverf geeft dat niet, maar na drie kwartier vriezen je handen er af. Dat was snel werken, en thuis maar zien wat het was geworden. Het viel niet tegen, Je moet de omstandigheden voor lief nemen, ook in het resultaat. Het blijft een sport, dat plein air werken.

  Lees meer >> | 1203 keer bekeken

 • Pintar rapido

  18 september 2016

  Al weer twee weken geleden dat ik mee heb gedaan met Pintar Rapido in onze mooie hoofdstad. Een leuk evenement in de binnenstad. Ik heb lekker geschilderd. Een mooi plaatje gemaakt van de Westertoren. Wat een mensen daar. Je moet het een keer meemaken om, als liefhebber van buitenschilderen, te midden van al die drukte gewoon je ding te doen. Een evenement met een internationaal karakter. Er is ook een versie in Londen en Glasgow. Er deden ook best veel buitenlanders mee. Op zondag was de expositie. De werken waren ook te koop. tien procent van de verkoopprijs was voor een goed doel. veertig voor de organisatie. Toch wel een rare verdeling. Nou ja het is gewoon zo.Dan de prijsuitreiking. Er waren vijf prijzen. Twee voor de profs, en drie voor de amateurs. Na de bekendmaking van twee prijzen wist de jury het niet meer. Een kwartier overleg was er nodig om het eens te worden. Dit alles gewoon op het podium. De hoofdsponsor stelde twee nieuwe prijzen ter beschikking, en men kon weer verder. Het kwam op mij nog al amateuristisch over. Volgend jaar ga ik lekker in Nieuwkoop schilderen. Veel rustiger, en misschien ook wat profesioneler. Pintar rapido.....haastige spoed is zelden goed.

  Lees meer >> | 1211 keer bekeken

 • Druk, druk, druk.

  28 augustus 2016

  De vakantie zit er al weer twee weken op. Het gewone werk is al weer alsof het altijd zo geweest is. Lekker tekenen en schilderen als het mij uitkomt zit er niet meer zo in. Toch is het op het schilderfront ook al weer behoorlijk druk. Vorige week heb ik een plekje gezocht in het centrum van Amsterdam voor het evenement Pintar Rapido. Een groot outdoor schilderevenement waar ik voor heb ingeschreven. Volgende week zaterdag is de grote dag en gaan we er voor in de drukte van de stad. Ik hoop dat mijn plekje dan niet bezet is door iemand anders, we zien wel. Deze week ook een expositie inrichten van mijn werk in de kerk alhier, en de schilderlessen starten ook weer. Tussendoor ook nog ergens een schilderij gaan vernissen. Deze week werd ik ook nog gebeld of ik mee wilde doen met de Haagse schooldag hier in Nieuwkoop. Dat is alleen voor genodigden. Tot voor kort hoorde ik nog niet tot die groep. Amateurs doen niet mee. het is a.s. zaterdag, dan zit ik in Amsterdam. Ik doe graag volgend jaar mee. Wel vond ik het leuk, dat ik merkte, dat de persoon die belde het best jammer vond. Toch een beetje waardering van de gevestigde orde. 

  Lees meer >> | 1122 keer bekeken

 • Tekening voor mijn buurman.

  10 augustus 2016

  Vanmorgen zit ik voor mijn tent en de zon die schijnt nog. We moeten maar afwachten hoe lang nog, want de gezamelijke weermannen hebben niet veel goeds voorspeld. In de vroege ochtend is het meest het mooiste weer van de dag. Gisteren morgen ben ik nog even op pad geweest, en heb een oud vervallen boerderijtje vastgelegd in mijn tekenboek. Lekker rustig, en niemand die me ĺastig viel. Heerlijk. De dag er voor, heb ik een tekening gemaakt van mijn camping buurman. Deze man zorgt er voor dat iedereen op het veld een overgetelijke vakantie heeft. Iedere avonď organiseert hij een spel waar iedereen aan mee mag doen. Met lol en gekkigheid heeft ieder contact met elkaaŕ, en spreken je iedereen. Ook is hij heel sociaal voor de kinderen en alle andere mensen op het veld. Hij vlecht manden, ook op vakantie. Daar had ik een foto van gemaakt en daar weer een tekening, ingekleurd met aquarel. Even een lijstje bij de action gehaald, en deze KUNSTENAAR was er de koning te rijk mee.

  Lees meer >> | 1106 keer bekeken

 • Vakantie

  25 juli 2016

  Op mijn vakantie adres zit ik hier een nieuwe blog te schrijven. Op mijn tablet met campingwifi. Niet ideaal. Net een pen die het niet lekker doet. Natuurlijk heb ik mijn teken en schilderspulletjes mee. Ook heb ik al een paar schetsjes gemaakt onderweg. Op het veld op de camping is het al een paar jaar bekend dat ik schilder. Nieuwelingen, die er altijd zijn , komen kijken en willen graag zien wat je maakt. Zelfs onder het eten komt er een jochie vragen of hij even mag kijken. Je moet er wel tegen kunnen. Al die belangstelling. 'S morgens op de hei, om een uur of half zeven heb ik pas echt het rijk alleen, en daar geniet ik dan het meeste van. Maar de vakantie stelt me ook in staat weer eens een paar vrije werkjes te maken. Thuis komen er zoveel opdrachten voorbij. Mensen die graag iets van je gedaan willen hebben. Het lijkt wel werken. Morgen maar eens wat opzetten in olieverf, en niet te veel vragen.

  Lees meer >> | 1103 keer bekeken

 • Kunst en muziek

  10 juli 2016

  Het is al weer een poos geleden dat ik blog heb geschreven. Toch is het wel leuk om weer eens wat te schrijven. Het was altijd druk, druk, druk. Met mijn schilderaktiviteiten blijft het ook wel doorgaan. De laatste tijd weer het nodige afgelverd. Een groot projekt van enige meters voor een buurjongen van mij. Een Nieuwkoops plassen gezicht voor in zijn achtertuin. Hij is er blij mee. In de kerk in Noorden staat momenteel een kopie van het kruis van San Damiano. De tentoonstelling gaat over de heiligen Clara en Franciscus. Een mooie tentoonstelling. Het kruis is best mooi geworden,  maar als het weer thuis is ga ik er nog wat aan doen. Vandaag bij een goede kennis van me wezen kijken. Hij exposeert op dit moment in het theater aan het Vrijthof in Maastricht. We hebben lekker bij gepraat, en zijn schilderijen bekeken. De moeite waard. Gisteravond zijn we bij zijn vader op visite geweest. We hebben hem niet gesproken, maar wel gehoord. Fantastisch.

  Lees meer >> | 955 keer bekeken

 • Naar de bollen.

  12 april 2012

  Deze week ben ik weer eens buiten wezen schilderen. Lekker naar de bollenstreek. 's Morgens vroeg uit de veren, spullen ingeladen en er op uit. Met de auto die kant op en uitkijken naar een geschikt plekje en plaatje. Het was best even zoeken. Als het er wel leuk uitzag moest ik er ook nog een beetje bij zien te komen. Na een poosje rond te hebben gereden vond ik in de buurt van Voorhout een schitterend plaatje achter een bedrijfs verzamel gebouw. Ik ben eerst netjes wezen vragen of ik achter kon gaan zitten om te schilderen. Nou, dat was best. Helemaal geinstalleerd begon ik dapper aan het schilderij. Een prachtig veld hyacinten voor me. Gezeten op een stapel betonnen hijpalen zat ik best. Wel een beetje winderig, maar, buitenschilderen heeft wat. Na verloop van tijd kwam iemand langs die zei dat m'n auto wel in de weg stond, maar als ik hem even weg zette kon ik wel blijven zitten. Hij ging enkel wel wat met de andere houten palen doen. Niet erg. Tot dat die palen wel erg stoven. Er kwam heel wat stof op mijn werk. M'n schilderij wat anders neergezet, en maar een bakkie koffie ingeschonken. Een windvlaag zorgde voor een nieuwe verrassing. Mijn ezel onderste boven, mijn palet met verf door de lucht, plus de koffiepot. Ik heb de boel nog even gerestaureerd, maar mijn schilderij naderde zijn voltooiing. Ben toen maar weg gegaan. Naar een nieuw plekje. Gevonden bij De Zilk in de buurt. Het liep vol met toeristen. Ik kom in menig japans plakboek voor nu, maar heb redelijk ongestoord het volgende werk aan mijn oevre toegevoegd. Alles klaar, zet mijn ezel opzij om op te ruimen, kijk om en mijn schilderij vliegt door de lucht. Ezel stuk, zal wel van de windvlaag komen van die morgen. Laat hij nu precies goed vallen. Aan het werk mankeerden niets. Ik ben huiswaarts gegaan met twee schilderijen en een kapotte ezel, maar wel lekker geschilderd.

  Lees meer >> | 1783 keer bekeken

 • Kerstexpositie.

  15 december 2011

  Afgelopen weekend de eerste helft van de kerstexpositie gehad. Ik heb lekker zitten schilderen aan "De Heilige Familie". Het lukt wel aardig en het is voor de bezoekers van de expositie wel leuk als er iets gebeurt. Willem vond mijn werk wel wat ernstig van aard. Ik heb er naast een aantal winter landschappen ook een paar religieus getint werk hangen. Hij had meer ala Groene Hart Prijs verwacht. Dan heeft hij toch niet goed naar mijn overige werk gekeken. Overigens, ik krijg van de bezoekers leuke reacties op mijn werk, en zo ernstig zijn ze niet. Willem is van Hervormde huize en ik ben Katholiek. Wij katholieken nemen het vaak niet zo ernstig. Ik denk dat daar de oorzaak te vinden is. Vanaf vrijdag kunt U weer komen kijken. Tot en met zondagmiddag. Dan zingt Flos Campi, ons jeugdkoor, een aantal kerstliederen. Niet al te ernstig, wel erg Kerst.

  U bent van harte welkom. (tussen 14.00 en 15.30 uur)

   

  Lees meer >> | 1570 keer bekeken

 • GHP naar een hoger niveau.

  5 november 2011

  Vandaag mijn schilderij weer opgehaald. Het was een onvergetelijk gebeuren voor mij. Wel heb ik wat gemengde gevoelens over gehouden aan deze "wedstrijd". Als het zo is dat de jury nogal negatief is over de kwaliteit van de werken die door de proffesionals ingeleverd zijn ga je toch even goed kijken. Afgezien van de opmerking: "dat kan een kind ook", zou een wat naïef werk ook een proffesionele uitstraling kunnen hebben. Soms denk je als amateur: "Hoe durven ze het in te leveren". Als je kijkt naar de verkochte werken is het merendeel van amateurs dat naar een koper is gegaan. Het aandeel van de amateurs die in de top10 bij de publieksprijs bedroeg 7 amateurs tegen 3 profs . Nu verdient het systeem van stemmen m.i. ook wel verbetering. Men zou maar één keer mogen stemmen, en waarom wekelijks de stand doorgeven. Mijn advies aan de organisatie. Schaf het verschil van amateurs en proffesionals af. Zorg voor drie prijzen(een, twee en drie) en balloteer zodat er niet zoveel werken worden ingeleverd, en beter aan het thema wordt voldaan. Dit alles zal het niveau ten goede komen. 

  Lees meer >> | 1789 keer bekeken

 • Tweede plaats.

  31 oktober 2011

  Bij deze wil ik de heer Ton Hendriks feliciteren met zijn overwinning van de GHP-Rabobank publieksprijs. Na vorig weekeinde stond ik aan kop met 53 tgen 32 stemmen. De eindstand voor mij was 71 stemmen. 18 stemmen erbij dus. heel mooi. Ton kreeg maar liefst 106 stemmen in een week erbij. Hoe krijgt hij het voor elkaar. Ik ben toch blij met mijn tweede plek, want ik heb weer lekker mee gedaan, en ik wil dan ook alle mensen die voor mij hebben gestemd heel hartelijk bedanken.

  Lees meer >> | 1519 keer bekeken

 • Meer blogs >>